Első 500 km motorral, Vietnámban, Vũng Tàu környékén.

Pénteken motorra szálltunk Ginával és elindultunk a nagyvilágnak. A kalandos hétvégénkről készítettünk élménybeszámolót és videót is. Olvasd tovább!

Péntek késő délután indultunk és vasárnap éjszaka értünk vissza. Kalandos utunk volt. Nézd meg az első videót is! 

Vũng Tàu kikötőváros Saigontól (vagy másnéven Ho Chi Minh City-től) 120 km-re délre található, a Dél-kínai tenger partján. Francia gyarmat volt a történelem során, így sok helyen találkozhatunk a francia építészet jellegzetességeivel. A város népszerű tengerparti üdülőhely.

Sokan érkeznek HCM City-ből, hogy a hosszú homokos tengerparton pihenjenek, vagy körbejárják a helyi látványosságokat, mint például az éjszaka 62 km-ről látható világítótornyot vagy a Jézus szobrot, melyhez hasonlót a Rio De Janeiro-ban láthatunk. 

Az első videóban távolról látszódik a világítotorony. Csak érdekességképpen, a világítótornyot először a francia megszállók építették 1862-ben. Maga az épület 18 méter magas és éjszaka állítólag 62 km-ről látható. Vũng Tàu Vietnám kőolajkitermelő központja is.

Ahogy elindulunk láthatjátok a városi forgalmat és egy kisebb piacot, ahogy az emberek adnak vesznek az utcán. Két tengerpartot különböztetnek meg, a nyílt Dél-kínai tengerpartot illetve ami a félsziget másik felén van HCMC felé. Mindkettőt láthatjátok majd a hegyről a következő videóban. A világítótoronynál gyönyörű kilátás van az egész félszigetre és a másik kisebb hegyre, ahol a Jézus szobor áll. Folytatás következik!

Ha szeretnél ott éjszakázni ahol mi, vagy máshol, de nem vagy biztos a választásban, akkor írj üzenetet itt, e-mailt a balint(kukac)hegyvari(pont)hu-ra vagy csak regisztrálj itt:

https://www.airbnb.com/c/balinth109

Mindig olyan szállást választunk, ami megbízható, és nyugodt szívvel ajánlom azokat a lakásokat, ahol már voltunk vagy van kapcsolatunk. Ha a megadott linken regisztrálsz, akkor lehetőséged van felhasználni az Airbnb-től kapott 40$-t. Ha kérdésed van, nagyon szívesen válaszolok/unk.

Addig is további fotókért, videókért kattintsatok és kövessetek!

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCW999Ef-w4qHES4zJYhGgtA?sub_confirmation=1

Instagram: https://www.instagram.com/hegyvaribalint/

Twitter: https://twitter.com/hegyvaribalint

Facebook: https://www.facebook.com/hegyvaricom

Facebook Comments